☑ پديدآورندگان آثار ما

دكتر پرويز دبيري

شادروان دكتر پرويز دبيري، پزشك، استاد دانشگاه، نويسنده، مترجم و پژوهشگري پرتلاش بود. او در سال 1300ه.ش. در تهران به دنيا آمد. تحصيلات خود را تا دكتراي پزشكي در دانشگاه تهران گذراند. در سال 1330 با سمت استاد پاتولوژي در دانشگاه اصفهان به تدريس پرداخت و در اين شهر ماندگار شد. استاد ، در درازاي زندگي  پُربار خود مطالعات علمي و تاليفات پزشكي  فراواني از خود برجاي گذاشت كه همچنان دانشجويان پزشكي از آن بهره‌مند مي‌شوند . دانش و آگاهي او به  دو زبان فرانسه و انگليسي، ترجمه‌ي كتاب‌هاي " انسان موجود ناشناخته " و " راه و رسم زندگي " اثر دكتر الكسيس كارل فرانسوي را درپي داشت.

عشق و آگاهي وي  به موسيقي كلاسيك تاليف دو كتاب " زندگي و آثار بتهوون " و "زندگي و آثار موتزارت" را به همراه داشت.

او در هنر عكاسي  نيز مهارت داشت و گه‌گاه به عكسبرداري از بناهاي تاريخي شهر زيباي اصفهان مي‌پرداخت . انتشارات مهر افروز با  گزينشي از بهترين عكس‌ها كتاب نفيس وارزنده‌ي " نگاهي به اصفهان شهر هنر " را به دوستداران پيشكش كرده است.

 استاد پرويز دبيري انساني ميهن‌دوست بود ، به تاريخ و فرهنگ ايران زمين عشق مي‌ورزيد، از اين رو به گردآوري نسخه‌هاي گوناگون شاهنامه پرداخت  كه ارمغان اين تلاش كتاب نفيس  گزيده‌اي از شاهنامه به نام "حكيم ابوالقاسم فردوسي و شاهنامه " است كه آخرين يادگار برجاي مانده از اوست. اين انسان پرتلاش و گران‌سنگ  در روز  سيزدهم تير ماه هزاروسيصد ونود ويك چشم از جهان فروبست.

 

پيمان پورشكيبايي

«پیمان پورشکیبایی» فرزند محمود و مریم در سال 1350 در تهران به دنیا آمد. با پرورش پدربزرگی شاعر و پدر و مادری فرهیخته و دانش‌پژوه به فراگیری دانش و رویارویی با زندگی پرداخت. دانشنامه‌ي خود را در رشته‌ي حسابداری و مدیریت مالی دریافت کرد و مدتی نیز در این حرفه به فعالیت پرداخت. هنر نویسندگی، عکاسی و نورپردازی را به صورت علمی و حرفه‌ای نزد پدر و موسیقی را زیر نظر اساتید برجسته‌ای چون زنده یاد محمد نوری، محسن کرامتی، علیرضا فیض بشی‌پور و علیرضا شفقی‌نژاد آموخت. در سال 1388 با انتشار دیوان شعر محمد علی پورشکیبایی توسط انتشارات آشیانه کتاب گام در این راه گذاشت و با تشکیل گروه هنری «نارنج و ترنج» به داستانسرایی جهت کودکان سرزمینش همت گماشت و با چاپ پانزده عنوان کتاب داستان کودک توسط انتشارات  مهر افروز و نشر‌جوان امروز، این آرزو را جامه‌ي عمل پوشاند. او هم اكنون عضو شوراي كتاب كودك ، انجمن نويسندگان كتاب كودك و عضو خانه‌ي موسيقي است  و با انتشارات مهرافروز همكاري مي‌نمايد. از ديگر كتاب‌هاي ايشان مي‌توان به :چشم زاگرس گريان  ، داستان‌هاي دارابگِرد ، بازنويسي دانستني‌هاي زمين براي كودكان و نوجوانان ، سي داستان براي تصويرگران كتاب كودك ، نمايش‌هاي راديويي  براي كودكان با ساز تار وسه تار و همچنين ويراستاري و بازنويسي ادبي كتاب‌هاي گوناگون  نام برد. 

 

فرهاد ذاكر

فرهاد ذاكر در سال  1348 در شيراز  به دنيا آمد . تحصيلات خود را تا كارشناسي‌ زبان و ادبيات انگليسي در دانشگاه اصفهان ادامه داد . او كم وبيش بيست سال  به تدريس زبان انگليسي در مقاطع  گوناگون  پرداخته است  . ترجمه‌هايي او بيشتر از داستان‌هاي كوتاه است كه براي  تدريس  و يادگيري بهتر بين دانشجويان دست به‌ دست مي‌شوند. نخستين كار ترجمه‌ي او از سوي انتشارات مهرافروز از سري كتاب‌هاي  " توت فرنگي "  است. از ويژ‌گي‌هاي فرهاد ذاكر مي‌توان به ترجمه هاي دقيق اشاره كرد كه حاصل ساليان دراز تدريس ايشان است . واژه گزيني و برابرنهاده گزاري واژگان ايشان بسيار به رواني خوانش متن برگردانده شده به پارسي زيبايي بخشيده است.

 

مینا امینی

مینا امینی دانش آموخته ی کارشناسی ارشد معماری، استاد دانشگاه و مدیر برنامه های گروه نارنج و ترنج است. او با علاقه ی وافر به کارهای هنری، تصویرگری داستان هایی را  با روش هایی نوین و متفاوت عرضه کرده که از کارهای زیبای وی می توان به کتاب های سفری به یاد ماندنی و پاندای دانشمند نوشته پیمان پورشکیبایی اشاره کرد